Tuile (Tüll)

Hozzávalók

0/5Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az olajat, vizet, lisztet, sót vagy cukrot botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a természetes ételszínezéket, vagy az ételfestéket. (Ha több színben szeretnénk elkészíteni, külön tálkákba osszuk el az összekevert folyadékot, és mindegyik tálkába más-más színt keverjünk.)
  • Egy teflon serpenyőt felforrósítunk, és a színezett masszát, mintha palacsintát sütnénk beleöntjük. Addig sütjük, míg a víz el nem párolog, és a tészta abbahagyja a sistergést.
  • Ekkor óvatosan - egy spatula segítségével - kiemeljük, és papírtörlőre helyezzük a tuile-t. Nagyon szép, színes dísze lehet a különböző ételeknek. (A serpenyőben maradt olajat újból felhasználhatjuk.)
Mennyiség: 1 személyre