Hozzávalók
Elkészítés
- Először a sajtmártást készítjük el. A felhevített vajon/margarinon a lisztet fehéredésig pirítjuk. A tűzről levéve felöntjük a hideg tejjel és tejszínnel, csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a szerecsendióval. Visszatéve a tűzre, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
- Ha mártás sűrűségűvé válik, a tűzről levesszük, belekeverjük a reszelt sajtot, a tojássárgáját és a tejfölt, és visszatéve a tűzre, éppen csak egyet forralunk rajta.
- A füstölt szalonnát kockákra vágjuk és kisütjük. A szalonnapörcöt kiszedjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, egy kanálka szalonnazsírral összekeverjük. A torellinit a sajtmártással leöntve, reszelt sajttal és a szalonnapörccel meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre