A burgonyát megfőzzük, és kislyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat is keményre főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük, és habosra keverjük a vajjal, majonézzel, burgonyával, az apróra vágott petrezselyemmel és az ízesítőkkel. Ha a tojáskrémet túl "nehéznek" találnánk, kevés majonézzel lazítsuk.
A krémet töltsük vissza a felezett tojásokba - egy keveset tegyünk félre a díszítéshez is -. A megtöltött tojásokat krémes felükkel lefelé franciasaláta alapra állítjuk (ld. francia saláta), és mindegyiket bevonjuk a mártással.
A mártáshoz a zselatint nagyon kevés vízben feloldjuk, majd felmelegítjük, de nem forraljuk. A majonézt és a tejfölt elkeverjük, ízesítjük sóval, borssal, valamint kevés citromlével és porcukorral, végül belekeverjük a langyosra hűlt zselatint.
A tojásokat a mártással bevonjuk, hideg helyre tesszük, hogy a mártás megdermedjen, majd a mindegyiket tojáskrém rózsával, és lehetőségeink, illetve kreativitásunk szerint paradicsommal/uborkával/retekkel stb. esetleg aszpikkal díszítjük. Minimum két-három órára hűtőbe tesszük.