Töltött paprika

Hozzávalók

0/14Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A paprikákat kicsumázzuk, kikaparjuk az erét és a magjait is. A rizst félpuhára főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon (lassú tűzön, fedő alatt) megpároljuk. A darált húsba belekeverjük a kihűlt hagymát és rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • A jól eldolgozott masszát lazán beletöltjük a paprikákba. (Ne töltsük szorosan, mert a főzés közben a megdagadó rizs felrepeszti a paprikát, ha a paprika elfogyott, és maradt még töltelék, abból húsgombócot készítünk.)
  • A paradicsompürét 2 liter vízzel, a sóval, a cukorral és a zellerlevéllel felforraljuk, és ebben a lében - lassú tűzön, fedő alatt - puhára főzzük a megtöltött paprikákat, ill. gombócokat.
  • Közben a lisztből és az olajból világos rántást készítünk. A kész gombócokat – valamint a zellerlevelet - kiemeljük a paradicsomléből, melyet a rántással besűrítünk, majd tíz perc forralás után visszatesszük a paprikákat. Még egyszer jól összeforraljuk az egészet, és ha még kell cukorral/sóval utána ízesítjük a paradicsomszószt.
Mennyiség: 1 személyre