Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt félbevágjuk, húsát kikaparjuk úgy, hogy kb. fél cm-es pereme maradjon. A padlizsán húsát felkockázzuk, és a héjával együtt besózzuk, félórát állni hagyjuk. A cukkinit, a paprikát, valamint a lehéjazott paradicsomot kockákra, a sonkát csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk.
- Az olívaolajat megforrósítjuk, hozzáadjuk, a fokhagymát, egy kicsit dinszteljük, majd hozzákeverjük a leöblített padlizsánkockákat, a paprikát, paradicsomot, cukkinit és a sonkát. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, és néhány perc alatt összepároljuk.
- A padlizsán héjakat is leöblítjük a sótól, félpuhára megfőzzük, megtöltjük a zöldségraguval, megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőtálba tesszük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul (kb. 20-25 perc).
- Ha az összes töltelék nem fér bele a padlizsáncsónakokba, a maradékot félbevágott zöld-, vagy kaliforniai paprikába is tölthetjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag/904 kcal, 1 adag/452 kcal