Töltött omlett

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A szeletekre vágott gombát az olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel vagy aprítóval pürésítjük.
  2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, rászórjuk az apróra vágott hagymát, melyet üvegesre dinszteljük. A kaliforniai paprikákat felkockázzuk, sóval, borssal ízesítjük, és a hagymán puhára pároljuk. Ha elkészült, az egészet a gombakrémhez keverjük.
  3. A tojásokat a tejjel és sóval jól felverjük, és a serpenyőbe öntjük. (Ha szükséges, kevés olajat tehetünk alája.) Ha az alja megsült, a gombás tölteléket a felére halmozzuk, ráhajtjuk az omlett másik felét, és csak addig sütjük, amíg a töltelék is kellően átmelegedik.
  4. Reszelt sajttal meghintve, friss kenyérrel tálaljuk.
Recept megjegyzései

2 adag/1 236 kcal, 1 adag/618 kcal