Töltött libanyak

Hozzávalók

0/14Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. A gombát felszeleteljük, és szintén kevés zsíron lepirítjuk. A sárgarépát apró kockákra vágjuk, és sós vízben nem túl puhára megfőzzük. A zsemléket a tejben/vízben megáztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
  • A libanyakat jól megtisztítjuk, keskenyebb végét cérnával bevarrjuk. A kicsavart zsemléket a három tojással, az egy felkockázott kemény tojással, a vöröshagymával, gombával, sárgarépával, valamint az apróra vágott petrezselyemmel, a majoránnával, borssal, sóval jól elkeverjük. (A tölteléket néhány percre betehetjük a mikróba is, hogy kissé összeálljon, és ne legyen folyós.)
  • Ezután a masszát - nem túl szorosan - a libanyakakba töltjük. A betöltőnyílásnál is összevarrjuk, majd kb. félórát előfőzzük. (Ha a libaaprólékból éppen húslevest készítünk, abba is tehetjük, de főzhetjük tyúkhúsleves kockából készítetett alaplében is.)
  • A főzőléből kivéve alaposan lecsepegtetjük, és sóval, borssal bedörzsöljük. Tepsibe téve a tetejét a maradék libazsírral megkenjük, és 200 fokos sütőben, a zsírjával időnként meglocsolgatva, pirosra sütjük. Legalább 20 percig hűlni hagyjuk, majd vékonyra felszeletelve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2 162 kcal, 1 adag/540 kcal