Töltött gomba 2.

Hozzávalók

  • 0,5 kg csiperkegomba (kb. 20 db)
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 dkg olaj
  • 1 dkg margarin
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, lecsepegtetjük, a szárakat kitörjük, a fejeket kissé megsózzuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, rátesszük a felszeletelt gombatönköket, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, és fedő nélkül néhány perc alatt összepároljuk.
  3. Levesszük a tűzről, és elkeverjük a tojással, valamint a zsemlemorzsával.
  4. Kicsit állni hagyjuk, hogy a morzsa a nedvességet magába szívja.
  5. Közben egy tűzálló tálat a margarinnal kikenünk, belehelyezzük a megtöltött gombafejeket, mindegyik tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  6. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a tetején a sajt kissé megpirul.
  7. Zöldsalátával tálaljuk.
Recept megjegyzései

4 adag (20 db)/1050 kcal, 1 adag (5 db)/262 kcal