Töltött gomba 1.

Hozzávalók

  • 35 dkg gomba (kb. 6 nagyobb fej)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál pizzakrém
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 fej lila- vagy vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 6 szem olajbogyó
  • őrölt bors
  • kevés olaj

Elkészítés

  1. A gombát megmossuk, - ha alaposan megmossuk a gomba héját nem kell lehúzni - leszárogatjuk, a szárát kitörjük.
  2. A gomba szárakat összevágjuk, kevés olajon addig pároljuk, amíg a levét elfövi, közben kicsit sózzuk, borsozzuk.
  3. A párolt gombát elkeverjük a tejföllel és a pizzakrémmel, ha esetleg még szükséges sóval, borssal ízesítjük.
  4. A gombakalapokat kissé megsózzuk, és beletöltjük a pizzás gombatölteléket.
  5. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és mindegyikre 1-1 karika kaliforniai paprikát és hagymát, illetve 1-1 szem olajbogyót helyezünk.
  6. 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kicsit pirulni kezd a tetején.
Recept megjegyzései

összesen: 2 adag/688 kcal, 1 adag/344 kcal