
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a tojásos öntethez:
- az összekeveréshez:
Elkészítés
- A lisztet nagyobb keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, olajat és a sót. Keverni kezdjük, majd kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy a galuska sűrűséget elérjük. A tésztát nem kell nagyon egyneműre kidolgozni.
- Egy nagyobb fazékban tegyük fel forrni a vizet, ha forr, sózzuk meg. A forrásban lévő vízbe, két részletben szaggassuk bele a tésztát. Amint a galuskák a víz felszínére jönnek, szűrőkanállal szedjük ki, csepegtessük le, majd jöhet a második adag.
- A maradék 4 tojást 1 evőkanál tejjel, nagy csipetnyi sóval kissé felverjük. Egy nagyobb edényben/serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a galuskákat, és ráöntjük a felvert tojásokat. Óvatosan összekeverjük, és a tojások megdermedéséig készre sütjük.
- Autentikus kísérője a fejes saláta, de más savanyúsággal is nagyon finom.
Mennyiség:
1 személyre