Tiramisukrém szelet (tojás nélkül)

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Lefőzzük a kávét, és hozzáadunk 1 evőkanál amarettó likőrt. A tejszínt a két tasak habfixálóval, valamint 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét a maradék amarettóval, porcukorral, valamint a vanília kivonattal kikeverjük.
  • A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A mascarpone krémbe belekeverjük a langyos zselatint, és óvatosan hozzávegyítjük a tejszínhabot.
  • Egy gyümölcskenyérformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a fólia a szélein lelógjon. Az aljára mascarpone krémet simítunk kb. 2-3 cm vastagságban. A piskótákat a likőrös kávéban megmártjuk, és a krém tetejére rakosgatjuk.
  • Ezután ismét krém, majd piskótaréteg következik. A tetejére rásimítjuk a maradék krémet, ráhajtjuk a lelógó fóliát, és néhány órára - de legjobb egész éjszakára - a hűtőbe tesszük. A formából kiborítva, a fóliát óvatosan lehúzzuk, majd a tetejét kakaóporral meghintjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 12 szelet/4 710 kcal., 1 szelet/392 kcal