
Hozzávalók
Elkészítés
- Lefőzzük a kávét, és hozzáadunk 1 evőkanál amarettó likőrt. A tejszínt a két tasak habfixálóval, valamint 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét a maradék amarettóval, porcukorral, valamint a vanília kivonattal kikeverjük.
- A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A mascarpone krémbe belekeverjük a langyos zselatint, és óvatosan hozzávegyítjük a tejszínhabot.
- Egy gyümölcskenyérformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a fólia a szélein lelógjon. Az aljára mascarpone krémet simítunk kb. 2-3 cm vastagságban. A piskótákat a likőrös kávéban megmártjuk, és a krém tetejére rakosgatjuk.
- Ezután ismét krém, majd piskótaréteg következik. A tetejére rásimítjuk a maradék krémet, ráhajtjuk a lelógó fóliát, és néhány órára - de legjobb egész éjszakára - a hűtőbe tesszük. A formából kiborítva, a fóliát óvatosan lehúzzuk, majd a tetejét kakaóporral meghintjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 12 szelet/4 710 kcal., 1 szelet/392 kcal