Hozzávalók
- a mártogatáshoz:
Elkészítés
- Tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, a tojássárgákat a 7 dkg kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. Elkeverjük a mascarponéval, majd 1-2 evőkanál Amaretto likőrrel. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe.
- A kávét lefőzzük, hozzáadjuk a cukrot, Amarettot és a tejet. A piskótákat egyesével a kávéba mártjuk, hogy egy kicsit megszívja magát - eláztatni nem szabad -, és egy téglalap alakú (kb.28x18 cm-es) jénai vagy üvegtál aljára szép sorban lerakosgatjuk.
- Az első rétegre rátesszük a krém felét, elsimítjuk, majd jöhet a következő sor babapiskóta. Ha ezzel készen vagyunk, rásimítjuk a krém másik felét. A tiramisu tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral, és minimum három órára - letakarva - a hűtőbe tesszük, de legjobb előző nap elkészíteni.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Összesen: 3 711 kcal