
Hozzávalók
-
az előtésztához:
- a főtésztához:
- a tigrismázhoz:
Elkészítés
- Előző este az előtészta hozzávalóit összekeverjük, és folpackkal letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk reggelig kelni, illetve túlkelni. A főtészta hozzávalóiból géppel vagy kézzel tésztát dagasztunk, majd egy vékonyan kiolajozott tálban hagyjuk pihenni 20 percet. Ezután ismét átgyúrjuk, majd újabb 20 perc pihentetés vár rá.
- Enyhén lisztezett felületre borítjuk, kinyomkodjuk belőle a levegőt, megformázzuk, és sütőpapírral bélelt (un. kacsasütő) jénaiban duplájára kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a tigrismázat: a hozzávalókat jól elkeverjük, és negyedórát pihenni hagyjuk. A sütőt bemelegítjük 230 fokra, a sütő aljára kis jénai tálba vizet teszünk, hogy a sütőben kellő gőz képződjön.
- Az időközben megkelt tésztát lekenjük a tigrismázzal, majd 15 perc után a kenyér tetejét pengével bevágjuk, a kenyerünk és a jénai tál tetejét is vízzel megpermetezzük. A jénaira rátesszük a tetőt, és a kenyeret a sütőben 30 percig sütjük. A 30 perc letelte után, levesszük a jénai tetejét, és 200 fokon további kb. 15 percig sütjük.
- Ha nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le. Amikor megsült, rácsra tesszük, újból lespricceljük vízzel.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
(Limara, valamint Ízzel és lélekkel recept nyomán)