
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a lisztet és a kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt kb. 26x36 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) sütőben kb. 15 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.
- A tojássárgákat a pudingporral és a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük, és ízesítjük a kókusz aromával.
- A tésztát a krémmel megkenjük, tetejét 5 dkg kókuszreszelékkel meghintjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük és szeletekre vágva tálaljuk. (Fokozva az élvezeteket mindegyik szelet tetejére egy-egy pörkölt mandula vagy mogyorószemet is tehetünk.)
Mennyiség:
1 személyre