Tepertős pogácsa 4

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a lekenéshez

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A hozzávalókat -a tepertő kivételével -, kézzel vagy géppel bedagasztjuk, majd 30-40 percig kelni hagyjuk.
  • A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a darált tepertővel, és megszórjuk őrőlt borssal.
  • A tésztát jobbról és balról is középre hajtjuk, ezt a csíkot is megkenjük tepertőkrémmel és meghintjük őrolt borssal, majd a tésztát föntről le, és alulról felfele is középre hajtjuk. Letakarva 30 percig pihentetjük.
  • A hajtogatást és tepertővel lekenést még kétszer - félóra kelesztéssel - megismételjük.
  • 2-3 centi vastagra kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Ha szükséges, közben a deszkát és a pogácsaszaggatót is lisztezzük.)
  • A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és kb. félórát ismét kelesztjük.
  • A pogácsák tetejét tojással lekenjük, és 220 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. (kb. 20 perc)
Mennyiség: 1 személyre