Hozzávalók
- a lekenéshez
Elkészítés
- A hozzávalókat -a tepertő kivételével -, kézzel vagy géppel bedagasztjuk, majd 30-40 percig kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a darált tepertővel, és megszórjuk őrőlt borssal.
- A tésztát jobbról és balról is középre hajtjuk, ezt a csíkot is megkenjük tepertőkrémmel és meghintjük őrolt borssal, majd a tésztát föntről le, és alulról felfele is középre hajtjuk. Letakarva 30 percig pihentetjük.
- A hajtogatást és tepertővel lekenést még kétszer - félóra kelesztéssel - megismételjük.
- 2-3 centi vastagra kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Ha szükséges, közben a deszkát és a pogácsaszaggatót is lisztezzük.)
- A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és kb. félórát ismét kelesztjük.
- A pogácsák tetejét tojással lekenjük, és 220 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. (kb. 20 perc)
Mennyiség:
1 személyre