Tepertős pogácsa 2.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg darált tepertő
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 doboz tejföl
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 teáskanál
  • őrölt bors
  • a kenéshez:

  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
  2. 30 percet letakarva kelesztjük, ezután lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, és a szokásos módon hajtogatjuk.
  3. Újabb félóra pihentetés után, újra nyújtjuk és hajtogatjuk.
  4. Majd pihentetés nélkül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, lekenjük a felvert tojással. Kb. 180-190 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük.