Tepertős pogácsa 2.

Tepertős pogácsa 2

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
  • 30 percet letakarva kelesztjük, ezután lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, és a szokásos módon hajtogatjuk.
  • Újabb félóra pihentetés után, újra nyújtjuk és hajtogatjuk.
  • Majd pihentetés nélkül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, lekenjük a felvert tojással. Kb. 180-190 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük.
Mennyiség: 1 személyre