Hozzávalók
- a pácoláshoz:
Elkészítés
- A csirkemellet vastagabb szeletekre, a csirkecombot ketté vágjuk - aki a bőrét nem szereti lefejtheti a húsról -, egy nagyobb tálba tesszük, és leöntjük annyi tejjel, hogy a húst ellepje. Előzőleg a tejet fűszereztük kevés borssal, valamint két gerezd lereszelt fokhagymával.
- A csirkét legalább két órán keresztül pácoljuk a fokhagymás tejben (legjobb előző este elkészíteni), A pácolás végeztével a húsokról a nedvességet leitatjuk és besózzuk.
- A sütőtálat a vajjal/margarinnal kikenjük, belefektetjük a baconszeleteket, ráhelyezzük a csirkedarabokat, majd az egészet leöntjük a tejszínnel, meghintjük őrölt borssal és szerecsendióval. Fóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben egy órát sütjük.
- A fóliát levéve megszórjuk a reszelt sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen megpirul.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2 048 kcal, 1 adag/512 kcal