Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra - légkeveréses 165 fok - előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a tojáshabot. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a későbbiekben felhasználásra kerülő sütőforma (őzgerinc, gyümölcskenyér, stb.) méretének nagyjából megfelelő piskótalapot sütünk.
- A sütőből kivéve, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt ráfektetjük a sütőformát, és késsel körbevágjuk.
- A joghurtot a vaníliaaromával, a citrom levével és lereszelt héjával és a zselatinfixxel elkeverjük. Hűtőbe tesszük, amikor elkezd dermedni, beleforgatjuk a kis kockákra vágott epret, valamint a fixálóval habbá vert tejszínt.
- A formánkat folpackkal kibéleljük, belekanalazzuk az epres-joghurtos-tejszínes krémet, és a tetejét a piskótalappal befedjük. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük, de legjobb előző nap elkészíteni. Tálaláskor kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk, és ízlésünk szerint félbevágott eperszemekkel, tejszínhabbal, eperöntettel, stb., szeletekre vágva tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 20 szelet/3 138 kcal, 1 szelet/156 kcal (díszítés nélkül)