Tejszínes eperalagút

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A sütőt 180 fokra - légkeveréses 165 fok - előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a tojáshabot. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a későbbiekben felhasználásra kerülő sütőforma (őzgerinc, gyümölcskenyér, stb.) méretének nagyjából megfelelő piskótalapot sütünk.
  • A sütőből kivéve, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt ráfektetjük a sütőformát, és késsel körbevágjuk.
  • A joghurtot a vaníliaaromával, a citrom levével és lereszelt héjával és a zselatinfixxel elkeverjük. Hűtőbe tesszük, amikor elkezd dermedni, beleforgatjuk a kis kockákra vágott epret, valamint a fixálóval habbá vert tejszínt.
  • A formánkat folpackkal kibéleljük, belekanalazzuk az epres-joghurtos-tejszínes krémet, és a tetejét a piskótalappal befedjük. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük, de legjobb előző nap elkészíteni. Tálaláskor kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk, és ízlésünk szerint félbevágott eperszemekkel, tejszínhabbal, eperöntettel, stb., szeletekre vágva tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 20 szelet/3 138 kcal, 1 szelet/156 kcal (díszítés nélkül)