Hozzávalók
- a levesbetéthez:
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Az olajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet, melyet zsemleszínűre pirítunk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, és néhány másodpercig együtt pirítjuk.
- Levéve a tűzhelyről belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük a zöldbab leszűrt levével. Hozzáöntünk még kb. 1,5-2 l vizet, sózzuk, és 20 percig főzzük. Ízesíthetjük füstölt kolbásszal, vagy füstölt szalonna bőrével is.
- A tojással, liszttel, pici sóval galuska sűrűségű tésztát kavarunk, és nokedli szaggatón a levesbe szaggatjuk. Beletesszük a zöldbabot, és az ecetet. Felforraljuk, a forró levessel, apránként felhígítjuk a tejfölt, a leveshez keverjük, és egyet még forralunk rajta.
Mennyiség:
1 személyre