Tejfölös zöldbableves

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
  • a levesbetéthez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Az olajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet, melyet zsemleszínűre pirítunk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, és néhány másodpercig együtt pirítjuk.
  • Levéve a tűzhelyről belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük a zöldbab leszűrt levével. Hozzáöntünk még kb. 1,5-2 l vizet, sózzuk, és 20 percig főzzük. Ízesíthetjük füstölt kolbásszal, vagy füstölt szalonna bőrével is.
  • A tojással, liszttel, pici sóval galuska sűrűségű tésztát kavarunk, és nokedli szaggatón a levesbe szaggatjuk. Beletesszük a zöldbabot, és az ecetet. Felforraljuk, a forró levessel, apránként felhígítjuk a tejfölt, a leveshez keverjük, és egyet még forralunk rajta.
Mennyiség: 1 személyre