Tavaszi sertésszűz

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A spárgát meghámozzuk, fás részét levágjuk, és sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük. A szűzpecsenyét négy szeletre vágjuk, kicsit kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
  • Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalát megsütjük benne. Mindegyik szelet tetejére egy-egy sajtlapot helyezünk, és annyi időre sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad.
  • Tálaláskor a húst és a spárgát tálra halmozzuk, és a spárgasípokat hollandi mártással (ld. mártások) meglocsoljuk. Fogyaszthatjuk önmagában is, de ha kiadósabban szeretnénk, adhatunk mellé petrezselymes újburgonyát.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2 adag/1 226 kcal, 1 adag/613 kcal (mártás és köret nélkül)