
Hozzávalók
Elkészítés
- A spárgát meghámozzuk, fás részét levágjuk, és sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük. A szűzpecsenyét négy szeletre vágjuk, kicsit kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalát megsütjük benne. Mindegyik szelet tetejére egy-egy sajtlapot helyezünk, és annyi időre sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad.
- Tálaláskor a húst és a spárgát tálra halmozzuk, és a spárgasípokat hollandi mártással (ld. mártások) meglocsoljuk. Fogyaszthatjuk önmagában is, de ha kiadósabban szeretnénk, adhatunk mellé petrezselymes újburgonyát.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag/1 226 kcal, 1 adag/613 kcal (mártás és köret nélkül)