Tavaszi rizseshús

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A felhevített olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont, valamint a kockára vágott húst, és folytonos keverés mellett fehéredésig pirítjuk. Hozzáadunk kb. 1/2 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, és takarékon félpuhára pároljuk.
  • Ekkor tesszük hozzá a kisebb kockákra vágott sárga- és fehérrépát, a borsót, (ha konzerv borsónk van, csak a végén adjuk hozzá, mert az már puha) a gombát, az apróra vágott petrezselyem felét, és az egészet puhára pároljuk.
  • A rizst a szokásos módon elkészítjük, majd óvatosan összeforgatjuk a húsos-zöldséges raguval, és meghintjük a maradék petrezselyemmel. Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
Mennyiség: 1 személyre