
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldspárga fás végeit levágjuk, és enyhén sós és cukros vízben, a forrástól számított 5 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A brokkoli rózsákat forrásban lévő sós vízbe tesszük, és szintén 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
-
- A csirkemell szeleteket besózzuk. Elkészítjük a tempurát (ld. tempura). Az újburgonyát megtisztítjuk, - ha nagyobbak akkor kockákra vágjuk -, és kevés olajon vagy zsíron puhára pároljuk, a végefelé pedig meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel és sóval.
- A baconba tekert spárgákat addig sütjük, amíg a bacon megpirul. Kivéve a sütőből a pirított szezámmaggal megszórjuk. A csirkemellet, valamint a brokkolit a tempurába forgatjuk, és bő olajban aranysárgára sütjük.
- A csirkemellet a sült zöldségekkel, valamint a petrezselymes újburgonyával együtt, hollandi mártással tálaljuk. (A mártás elkészítését ld. a receptek között.)
Mennyiség:
1 személyre