Tavaszi csirkemell

Hozzávalók

0/14Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A zöldspárga fás végeit levágjuk, és enyhén sós és cukros vízben, a forrástól számított 5 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A brokkoli rózsákat forrásban lévő sós vízbe tesszük, és szintén 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
  • A bacon szalonna szeletekből hármat egymást fedve lefektetünk, és beletekerünk 4-5 szál spárgát. Egy tepsibe vagy air fryer sütőbe tesszük, mellé fektetjük az újhagymákat, lekenjük egy kevés olajjal, és a tetejüket őrölt borssal és csilipehellyel megszórjuk.
  • A csirkemell szeleteket besózzuk. Elkészítjük a tempurát (ld. tempura). Az újburgonyát megtisztítjuk, - ha nagyobbak akkor kockákra vágjuk -, és kevés olajon vagy zsíron puhára pároljuk, a végefelé pedig meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel és sóval.
  • A baconba tekert spárgákat addig sütjük, amíg a bacon megpirul. Kivéve a sütőből a pirított szezámmaggal megszórjuk. A csirkemellet, valamint a brokkolit a tempurába forgatjuk, és bő olajban aranysárgára sütjük.
  • A csirkemellet a sült zöldségekkel, valamint a petrezselymes újburgonyával együtt, hollandi mártással tálaljuk. (A mártás elkészítését ld. a receptek között.)
Mennyiség: 1 személyre