
Hozzávalók
- a galuskához:
Elkészítés
- A répát, karalábét, zellergumót megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, a borsót kifejtjük.
- Az olajat felhevítjük, rászórjuk a felkockázott zöldségeket, és a borsót. Kicsit megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, és fedő alatt, takarékon, felpuhára pároljuk.
- Ekkor meghintjük a liszttel, picit pirítjuk, majd a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük 2 l vízzel.
- Visszatéve a tűzhelyre, beletesszük, a zöldpaprikát, a cérnával átkötött zellerzöldet, és a zöldségeket puhára főzzük.
- A tojással, liszttel, sóval a galuskatésztát kikeverjük, és a gyengén fővő levesbe szaggatjuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, ha esetleg szükséges sózzuk, borsozzuk, majd az egészet készre főzzük.
- (Még intenzívebb lesz az íze, ha a borsó héjat, megmossuk, megfőzzük, és víz helyett, a leszűrt főzővizet használjuk fel.)
Mennyiség:
1 személyre