
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a karamellás almához:
Elkészítés
- A hozzávalókból gyorsan összeállítjuk a tésztát, amit folpackba csomagolva a hűtőbe teszünk 1 órára. A sütőt előmelegítjük 190 ° fokra.
- Egy kis fazékban felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot és erős tűzön, hogy a víz elpárologjon, aranybarnára karamellizáljuk. Óvatosan hozzákeverjük a rumaromát és a vajat. Egy formát kikenünk vajjal, majd beleöntjük a karamellát.
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felnegyedeljük és kimagozzuk, majd a cikkeket a karamell tetejére sorakoztatjuk.
- A tésztát lisztezett deszkán akkora kerek lappá nyújtjuk, amekkora a formánk mérete. (kb. 24 cm átm.) Beborítjuk vele az almát. Előmelegített sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük a tortát. Még forrón tálra borítjuk, ha kissé kihűlt, porcukorral meghintjük.
Mennyiség:
1 személyre