Tárkonyos sertésragu leves

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéscomb
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 dl tejszín
  • 1 l húsalaplé vagy 2 db leveskocka
  • 1 kiskanál szárított, vagy 1 evőkanál friss tárkony
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1/2 db citrom leve
  • őrölt bors
  • a levesbetéthez:

  • 1 db tojás
  • kb. 4 evőkanál liszt

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprózzuk, és a felhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Közben a sárgarépát, fehérrépát és a gombát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  2. Mikor a hús megpirult hozzáadjuk az összevágott zöldséget, és felöntjük vagy húsalaplével+1 l vízzel, vagy 2 l vízzel, melyben előzőleg a leveskockákat feloldottuk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és addig főzzük, amíg a zöldség és hús megpuhul. Ekkor beletesszük zöldborsót. (A friss zöldborsót kicsit korábban tegyük bele, mert hosszabb idő alatt fő meg, mint a fagyasztott.)
  3. A keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, majd néhány merőkanállal a levesből is, végül az egészet a levesbe keverjük, melyet az apróra vágott tárkonnyal és petrezselyemmel fűszerezünk.
  4. Elkészítjük a galuskát (1 tojás, só, annyi liszt, amennyit felvesz), a levesbe szaggatjuk, és pár perc alatt készre főzzük, végül a levest a citromlével ízesítjük.
Recept megjegyzései

kb. 10 adag/2 910 kcal, 1 adag/291 kcal