1
kiskanál
szárított, vagy 1 evőkanál friss tárkony
1
csokor
petrezselyemzöld
1
evőkanál
étkezési keményítő
1/2
db
citrom leve
só
őrölt bors
a levesbetéthez:
1
db
tojás
kb. 4
evőkanál
liszt
só
Elkészítés
A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprózzuk, és a felhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Közben a sárgarépát, fehérrépát és a gombát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Mikor a hús megpirult hozzáadjuk az összevágott zöldséget, és felöntjük vagy húsalaplével+1 l vízzel, vagy 2 l vízzel, melyben előzőleg a leveskockákat feloldottuk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és addig főzzük, amíg a zöldség és hús megpuhul. Ekkor beletesszük zöldborsót. (A friss zöldborsót kicsit korábban tegyük bele, mert hosszabb idő alatt fő meg, mint a fagyasztott.)
A keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, majd néhány merőkanállal a levesből is, végül az egészet a levesbe keverjük, melyet az apróra vágott tárkonnyal és petrezselyemmel fűszerezünk.
Elkészítjük a galuskát (1 tojás, só, annyi liszt, amennyit felvesz), a levesbe szaggatjuk, és pár perc alatt készre főzzük, végül a levest a citromlével ízesítjük.