Tarka rizstál

Hozzávalók

0/15Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A rizst megmossuk, sós vízben puhára főzzük. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk egy kávéskanál fűszersóval, egy mokkáskanál pirospaprikával és a liszttel. A paprikákat kicsumázzuk, húsukat háromszögekre vágjuk. A leveskockából elkészítjük a húslevest.
  • Az olajat felforrósítjuk, és a csirkemellet 4-5 percig pirítjuk rajta. Ezután a hús kiszedjük, és a maradék olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, mellyel zsírjára sütjük.
  • Mikor ezzel elkészültünk beletesszük a paprikákat, 2-3 percig sütjük. Hozzákeverjük a leszűrt kukoricát és a megmosott mazsolát. Ráöntünk kb. 3 dl húslevest, hozzáadjuk a szójaszószt és az édes-savanyú mártást. Lassú tűzön kb. 5 percig főzzük, majd belekeverjük a csirkehúst, és végül az apróra vágott petrezselyem felét.
  • Tálalhatjuk úgy, hogy a raguhoz a rizst is hozzákeverjük, de úgy is, hogy a főtt rizsből a tálon koszorút képezünk, és a koszorú közepébe halmozzuk a ragut. Legvégül a petrezselyem másik felét díszítésül szórjuk a rizstálra.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2 498 kcal, 1 adag/624 kcal