
Hozzávalók
Elkészítés
- A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, leveses fazékba szórjuk, és kiolvasztjuk. Ha a szalonnazsír kiolvadt, a pörcöt kiszedjük, majd beleszórjuk a tarhonyát, és zsemleszínűre pirítjuk.
- Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, melyet a zsíron megdinsztelünk. Ha a hagyma megpárolódott, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát is, mellyel még néhány pillanatig pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük 2 liter csontlével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a TV paprikát, paradicsomot, valamint a zellerzöldet.
- Amíg a leves fő, megtisztítjuk a burgonyát, kockára vágjuk, és beletesszük a levesbe. Addig főzzük, amíg a tarhonya és a burgonya megpuhul. Végül rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, visszatesszük a kiszedett szalonnapörcöt, és ha szükséges megsózzuk.
- Tálalás előtt a zöldpaprikát, paradicsomot és zellerzöldet a levesből kiszedjük.
Mennyiség:
1 személyre