A sertésszűzet 8 szeletre vágjuk, tenyerünkkel kissé megütögetjük, mindegyiket körbetekerjük 1 szelet baconnal, és kettesével bambusznyársra, vagy kihegyezett hurkapálcikára húzzuk. (Ott szúrjuk át, ahol a szalonnaszeletek vége találkozik, ezáltal a szalonnát is rögzíteni tudjuk.) A nyársakat sózzuk és borsozzuk.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és nem túl forró hőmérsékleten mindkét oldalukon megsütjük benne a nyársakat (oldalanként kb. 4-5 perc). A nyársakat tálalásig - alufóliával letakarva - melegen tartjuk.
A visszamaradt olajba beledobjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, és jól kiforraljuk. A pecsenyelevet átszűrjük, elkeverjük benne a vajat. Tálaláskor a szűzérméket a pecsenyelével meglocsoljuk, köretként hasábburgonyát vagy burgonyopürét adunk hozzá.