
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát nagyon apróra vágjuk, és a felhevített vajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a csirkedarabokat, melyeknek mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk.
- A piros és fehér szőlő felét megmossuk, leszemezzük, kettévágjuk, rászórjuk a csirkére. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leszárazott kakukkfüvet, majd az egészet felöntjük a borral. Fedő alatt puhára pároljuk.
- Amikor a hús megpuhult kiszedjük, félretesszük. A levet szűrőn átpasszírozzuk. A keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, a mártáshoz adjuk, és beforraljuk.
- Visszatesszük a hússzeleteket, és megszórjuk a maradék szőlővel, pár perc alatt összepároljuk. Köretként párolt rizst kínálunk mellé.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1 896 kcal, 1 adag/474 kcal