Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk. A cukrot karamellizáljuk, ha elkészült hozzáadjuk a szilvát, fahéjat, kb. 1/2 dl vizet, és puhára pároljuk. A pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a karamelles szilvát.
- A leveles tésztát a papíron hagyva kitekerjük. (A mélyhűtött leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.) A közepére hosszában ráhalmozzuk a kihűlt szilvát. A tészta két oldalát ferdén bevagdossuk. Ezekkel a csíkokkal fonatszerűen betakarjuk a szilva tölteléket.
- A papírral együtt 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, tetejét felvert tojással lekenjük, és kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre