Szigligeti vekni

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
  • a lekenéshez:

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A fenti hozzávalókból géppel vagy kézzel tésztát dagasztunk, megkelesztjük. Amikor a tészta megkelt, két cipóba osztjuk, átgyúrjuk, megformázzuk, majd a tetejüket átlósan néhány helyen bevagdossuk.
  • Huzatmentes helyen, letakarva kb. félórát újrakelesztjük. A veknik tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a fokhagyma granulátummal, és előmelegített sütőben 230 fokon 8 percig, 200 fokon 5 percig, végül 170 fokon 30 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

1,20 kg/3 235 kcal, 10 dkg/270 kcal