Sziciliai csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 mokkáskanál balzsamecet
  • 1,5 dl fehérbor (legjobb a marsala)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál balzsamecet
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 szál kakukkfű
  • 2 evőkanál liszt
  • bors

Elkészítés

  1. 4 evőkanál olívaolajat felhevítünk, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Mikor elkészült hozzákeverjük a lereszelt fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a száráról leszedett kakukkfüvet, valamint a mokkáskanálnyi balzsamecetet.
  4. A csirkecombokat kettévágjuk és besózzuk. (Aki nem szereti a csirke bőrét leveheti a combokról.)
  5. A lisztben megforgatjuk, és a maradék 1 evőkanál olívaolajon körbepirítjuk.
  6. Mikor megpirult, felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.
  7. Ha a gomba zsírjára sült hozzáadjuk a kapribogyót. (Ha nagyobbak vágjuk ketté vagy négyfelé.)
  8. Felöntjük a borral, és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  9. Ha a csirke közben elfőtte volna a vizet, apránként pótoljuk.
  10. Közben a gombás szószhoz adjuk a citromlét és a balzsamecetet.
  11. Amikor a csirkecomb már puha, hozzátesszük a szószhoz, és ráöntjük a tejszínt.
  12. Összeforraljuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, köretként főtt tésztát kínálunk hozzá.