Sziciliai csirkecomb
Hozzávalók
-
4
db
csirkecomb
-
1
fej
vöröshagyma
-
3
gerezd
fokhagyma
-
25
dkg
csiperke gomba
-
1
evőkanál
kapribogyó
-
1
mokkáskanál
balzsamecet
-
1,5
dl
fehérbor
(legjobb a marsala)
-
1
evőkanál
citromlé
-
1
kiskanál
balzsamecet
-
2
dl
tejszín
-
1
csokor
petrezselyem
-
5
evőkanál
olívaolaj
-
2-3
szál
kakukkfű
-
2
evőkanál
liszt
-
só
-
bors
Elkészítés
-
4 evőkanál olívaolajat felhevítünk, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.
-
Mikor elkészült hozzákeverjük a lereszelt fokhagymát.
-
Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a száráról leszedett kakukkfüvet, valamint a mokkáskanálnyi balzsamecetet.
-
A csirkecombokat kettévágjuk és besózzuk. (Aki nem szereti a csirke bőrét leveheti a combokról.)
-
A lisztben megforgatjuk, és a maradék 1 evőkanál olívaolajon körbepirítjuk.
-
Mikor megpirult, felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.
-
Ha a gomba zsírjára sült hozzáadjuk a kapribogyót. (Ha nagyobbak vágjuk ketté vagy négyfelé.)
-
Felöntjük a borral, és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
-
Ha a csirke közben elfőtte volna a vizet, apránként pótoljuk.
-
Közben a gombás szószhoz adjuk a citromlét és a balzsamecetet.
-
Amikor a csirkecomb már puha, hozzátesszük a szószhoz, és ráöntjük a tejszínt.
-
Összeforraljuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, köretként főtt tésztát kínálunk hozzá.