
Hozzávalók
Elkészítés
- 4 evőkanál olívaolajat felhevítünk, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.
- Mikor elkészült hozzákeverjük a lereszelt fokhagymát.
- Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a száráról leszedett kakukkfüvet, valamint a mokkáskanálnyi balzsamecetet.
- A csirkecombokat kettévágjuk és besózzuk. (Aki nem szereti a csirke bőrét leveheti a combokról.)
- A lisztben megforgatjuk, és a maradék 1 evőkanál olívaolajon körbepirítjuk.
- Mikor megpirult, felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.
- Ha a gomba zsírjára sült hozzáadjuk a kapribogyót. (Ha nagyobbak vágjuk ketté vagy négyfelé.)
- Felöntjük a borral, és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
- Ha a csirke közben elfőtte volna a vizet, apránként pótoljuk.
- Közben a gombás szószhoz adjuk a citromlét és a balzsamecetet.
- Amikor a csirkecomb már puha, hozzátesszük a szószhoz, és ráöntjük a tejszínt.
- Összeforraljuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, köretként főtt tésztát kínálunk hozzá.
Mennyiség:
1 személyre