
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamellet az esetleges tokoktól megtisztítjuk, bőrét átlósan, keresztbe bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. Először a bőrös oldalával lefelé tesszük a serpenyőbe, hogy a zsírja kisüljön, majd a másik oldalát is megsütjük. (kb. 15 perc)
- A kacsamelleket a serpenyőből kivesszük, bőrével felfelé egy kisebb tepsibe fektetjük, megkenjük a mézzel és meghintjük a szezámmaggal. 220 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt ropogósra sütjük.
- A zöldségeket megtisztítjuk és gyufaszál vékony csíkokra vágjuk. A serpenyőben maradt pecsenyelében megpároljuk, szójaszósszal és borssal fűszerezzük. Az üvegtésztát forrásban lévő vízbe dobjuk, levesszük a tűzről, és a lében hagyjuk, hogy puhára párolódjon, majd leszűrjük.
- Egy lapos tál aljára tesszük az üvegtésztát, ráhalmozzuk a párolt zöldséget, majd köréje rendezzük a vékonyan felszeletelt kacsamellet.
Mennyiség:
1 személyre