
Hozzávalók
- máz:
- a tésztához:
- a sütéshez:
Elkészítés
- A lisztet, keményítőt, sütőport, sót és a vizet csomómentesre összekeverjük, és 20 percre a hűtőbe tesszük. A csirkemellet kisebb darabokra szeleteljük, és besózzuk. A hússzeleteket a masszába forgatjuk - tojás nem kell hozzá, mert így ropogós marad a bunda - és bő olajban kisütjük.
- A mázhoz a szezámmagot, mézet, ketchupot, csiliszószt összekeverjük, és beleforgatjuk a kisült hússzeleteket.
- A spagetti tésztát 3 részre tördeljük, egy serpenyőben kevés olajon (apránként) szárazon megpirítjuk, majd sós vízben kifőzzük. Az apróra vágott sárgarépát pici olajon megpirítjuk, majd kiszedjük, és mehet bele a 3-4 cm – re vágott káposzta, a két fej 6-8 cikkbe vágott hagyma, pirítjuk, majd pár perc múlva hozzáadjuk az összevágott újhagymát, Visszatesszük a sárgarépát, valamint a leszűrt tésztát. Meglocsoljuk a szójaszósszal, és egy kicsit összepirítjuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
https://ketkes.com/kinai-piritott-teszta-szezammagos-edes-savanyu-csirkemellel-ahogy-en-keszitem/