Szerencsesüti

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg porcukor
  • 10 dkg túró
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 0,75 dl tej
  • 0,75 dl olaj
  • 2 kiskanál rum aroma
  • csipet
  • a kenéshez:

  • 1 db tojásfehérje
  • egyéb:

  • 24 db jókívánság cédula

Elkészítés

  1. A túrót jól áttörjük, és a tészta többi hozzávalóival együtt sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 36x24 cm-es téglalappá kinyújtjuk, majd derelyevágóval 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk.
  2. A négyzetek széleit, a kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és a közepére egy-egy összehajtogatott szerencse cédulát teszünk. A négyzeteket háromszögekké hajtjuk, az összeillesztett széleket villával összenyomjuk.
  3. A háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra (légkeveréses 180 fok) előmelegített sütőben, középső bordán kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. A sütiket cédula helyett bármilyen töltelékkel lekvár, mák, gesztenye stb. is megtölthetjük.
Recept megjegyzései

24 db/1 784 kcal, 1 db/74 kcal