Hozzávalók
- a pácoláshoz:
- a mártáshoz:
Elkészítés
- A pác hozzávalóit összekeverjük, legalább félórára beletesszük a vékony csíkokra felszeletelt sertéshúst.
- Amíg a hús pácolódik, vékony csíkokra (julienne) vágjuk a répát, a kaliforniai paprikát, felszeleteljük a hegyes-erős paprikát, újhagymát, fokhagymát.
- Egy evőkanál olajat felforrósítunk, beletesszük a bepácolt húscsíkokat, borssal ízesítjük. és folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ekkor egy tálba szedjük, és félretesszük.
- A másik evőkanál olajat is felforrósítjuk, beletesszük a sárgarépa csíkokat, borsozzuk, kicsit pirítjuk. Ha már félig megpuhult hozzáadjuk a paprikákat, újhagymát. felszeletelt fokhagymát, és tovább pirítjuk kb. 2 percig. A mártás hozzávalóit összekeverjük.
- Visszatesszük a húst, és felöntjük a mártással, és néhány perc alatt összeforraljuk.
Mennyiség:
1 személyre