Szecsuáni sertéscsíkok

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
  • a pácoláshoz:
  • a mártáshoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A pác hozzávalóit összekeverjük, legalább félórára beletesszük a vékony csíkokra felszeletelt sertéshúst.
  • Amíg a hús pácolódik, vékony csíkokra (julienne) vágjuk a répát, a kaliforniai paprikát, felszeleteljük a hegyes-erős paprikát, újhagymát, fokhagymát.
  • Egy evőkanál olajat felforrósítunk, beletesszük a bepácolt húscsíkokat, borssal ízesítjük. és folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ekkor egy tálba szedjük, és félretesszük.
  • A másik evőkanál olajat is felforrósítjuk, beletesszük a sárgarépa csíkokat, borsozzuk, kicsit pirítjuk. Ha már félig megpuhult hozzáadjuk a paprikákat, újhagymát. felszeletelt fokhagymát, és tovább pirítjuk kb. 2 percig. A mártás hozzávalóit összekeverjük.
  • Visszatesszük a húst, és felöntjük a mártással, és néhány perc alatt összeforraljuk.
Mennyiség: 1 személyre