Szecsuáni csirkemell 2

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg gomba
  • 1/2-1/2 db piros és zöld kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db kisebb paradicsom
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál csípős csilikrém
  • 1 mokkáskanál 5 fűszer vagy wok fűszerkeverék
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál fehérbor
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • kevés szezámolaj
  • a körethez:

  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg konzerv kukorica
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

  1. A csirkemellet és a zöldségeket nagyon vékony metéltre vágjuk, majd elkeverjük a fűszerekkel. Az olajat egy serpenyőben (wokban) felhevítjük, és a húst a zöldségekkel együtt néhány percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a szójaszószt és a bort, és fedő alatt az egészet puhára pároljuk (kb. 10 perc). Ha a levét elfőtte, borral, vagy vízzel pótoljuk. Kukoricás rizzsel tálaljuk.
Recept megjegyzései

4 adag/1 830 kcal, 1 adag/457 kcal