Szabolcsi töltött káposzta 2.

Hozzávalók

0/14Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az egészben hagyott káposzta torzsáját kivágjuk, és a káposztát forró, sós vízben elkezdjük abálni. Abálás közben néhányszor megforgatjuk a káposztát, hogy a levelek mindenhol puhuljanak. A félig főtt káposzta leveleket- amikor már könnyen leválnak a fejről - folyamatosan szedjük ki a vízből.
  • A rizst megmossuk, leszűrjük, tálba tesszük. Jöhet rá a darált hús, a lereszelt 2 -3 gerezd fokhagyma, a vöröshagyma háromnegyede apróra vágva, a bors, pirospaprika, só, olvasztott zsír, ételízesítő, piros arany. Ezeket jól összedolgozzuk, hogy jó fűszeres íze legyen. Ha úgy érezzük, hogy kevésbé fűszeres, még adhatunk hozzá.
  • A lábos aljára tesszük az összevágott maradék fokhagymát, vöröshagymát. A káposzta levelek vastag erét kivágjuk, az is jöhet a lábas aljára. Erre az alapra helyezzük az elkészített töltelékeket. Az elfelezett káposztalevelekre kis adag tölteléket rakunk, majd az egyik irányból elkezdjük feltekerni, végül a szélesebb végén körben benyomkodjuk a levelet. (Tölcsér alakúnak kell lennie.)
  • A kész töltelékeket egy lábasban szépen egymás mellé rakosgatjuk. A káposzták hegyesebb végei legyenek befelé, így szépen körbe tudjuk sorakoztatni őket. Ha egy sor kész, megszórjuk a fűszerekkel és a csíkokra vágott szalonnával, majd a következő sort is rakhatjuk rá, ugyanígy, végül felöntjük a paradicsomlével. Felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje, és megfőzzük.
Mennyiség: 1 személyre