
Hozzávalók
-
a "gallértésztához":
- a tészta töltelékéhez:
- a leveshez:
Elkészítés
- A tojásból, lisztből, pici sóval tésztát gyúrunk, letakarjuk, nehogy kiszáradjon. Amíg a tészta kicsit pihen, elkészítjük a töltelékét.
- A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, az olajon megdinszteljük, rászórjuk a búzadarát, melyet zsemleszínűre pirítunk. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát. (Egy kevés összevágott petrezselymet is szórhatunk bele.)
- A sárga- és fehérrépát felkockázzuk, az olajon kissé megpirítjuk, felöntjük 2 l vízzel. Amikor felforrt beletesszük a levesalapot / leveskockát. (Ha van otthon füstöltlevünk, abból is tehetünk a levesbe, de ekkor arányosan csökkentsük a levesalap mennyiségét, illetve a leveskockák számát, nehogy a leves túl sós legyen!)
- A levestésztát vékonyra kinyújtjuk, a tölteléket a tészta egyik felére kis halmokba kanalazva rátesszük, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A "kupacok" között a tésztát lenyomkodjuk, és derelyevágóval felkockázzuk. A tésztát a levesben kifőzzük.
- Tálalás előtt a forró levest apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. (A tésztát készíthetjük úgyis, hogy a kinyújtott tésztára ujjnyi szélességben tölteléket kenünk, kettőt hajtunk rajta, és derelyevágóval kis háromszögekre vágjuk, majd újból folytatjuk a kenést, hajtogatást és vágást.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 személyre 1 620 kcal, 1 adag/270 kcal