Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőtököt kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és 170 fokos sütőben megsütjük. (A könnyebb mosogatás érdekében a sütőlapra vagy tepsibe terítsünk alufóliát.)
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. (Ha baconszalonnát használunk, azt kevés zsiradékon, vékony csíkokra vágva pirítjuk ki.) A pörcöket kiszedjük, a visszamaradt zsiradékban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, felöntjük fél liter vízzel. Ha felforrt beletesszük a leveskockát, a fehérbort, a száráról lemorzsolt kakukkfüvet, és 10 percig főzzük.
- A megsült tök húsát kikaparjuk, hozzáadjuk a leveshez, és botmixerrel simára pürésítjük. Hozzákeverjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal, valamint reszelt szerecsendióval. Ha a levest túl sűrűnek találjuk, vízzel vagy tejjel hígíthatjuk.
- Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet forralunk rajta. A tökmagot, vagy az egyéb magvakat serpenyőben szárazon kicsit megpirítjuk, és a krémlevest a pirított magokkal, valamint a szalonnapörccel megszórva tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2 115 kcal, 1 adag/538 kcal