Sütőben sült, fűszeres paradicsomszósz

Hozzávalók

0/12Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk és negyedekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát tisztítás után gerezdekre szedjük. Mindet egy tepsibe rakosgatjuk, és ráöntjük az olívaolajat. Meghintjük a sóval és a cukorral, rászórjuk a fűszereket.
  • 150 fokos sütőbe tesszük, és 2-3 órán keresztül sütjük, közben néhányszor megkeverjük. Ha elkészült a száras fűszereket (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, zeller) kiszedjük, és az egészet egy fazékba öntve, botmixerrel pürésítjük, felforraljuk, üvegekbe töltjük.
  • Lezárás után az üvegeket néhány percig fordítsuk fejjel lefelé, majd száraz dunsztba téve, hagyjuk teljesen kihűlni.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A fűszerek mennyiségét és összetételét ízlésünk szerint tetszőlegesen módosíthatjuk. (pl. aki szereti a csípőset, csilit is tehet hozzá)