Sült oldalas

Hozzávalók

  • 1 kg sertés oldalas
  • 1/2 kg zsír
  • 2 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 mokkáskanál köménymag

Elkészítés

  1. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, megsózzuk.
  2. A zsírt egy lábosban felmelegítjük, és beletesszük a húsdarabokat, melyek mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.
  3. A megtisztított vöröshagymát, fokhagymát félbevágjuk, illetve gerezdekre szedjük, a hús mellé tesszük. és rászórjuk a köménymagot.
  4. Ha a hús minkét oldalát színt kapott, felöntjük 1 dl vízzel. Lefedjük és puhára pároljuk. (Ha szükséges az elfőtt vizet pótoljuk.) Végül a fedőt levéve, a húst zsírjára sütjük.
Recept megjegyzései

A zsír mennyisége kicsit soknak tűnhet, de megdermedve, friss kenyérre kenve igazi "pecsenyezsír".