Hozzávalók
- ízlés szerint:
Elkészítés
- A csirkecombokat besózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Egy tepsit vagy sütőtálat olajjal kikenünk, belehelyezzük a csirkecombokat, és alufóliával lefedve közepes hőfokon kb. 1 óra alatt puhára sütjük, majd a fóliát levéve róla néhány perc alatt megpirítjuk.
- Amíg a csirke sül, elkészítjük a ragut. A vörös- és lilahagymát szeletekre, a paprikát kisebb kockákra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Az olajon a vörös- és lilahagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a lereszelt fokhagymát. Amikor a fokhagyma illata érződni kezd, hozzáadjuk a paprikát és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kakukkfüvet és oregánót, és egy kevés vizet aláöntve, addig pároljuk, amíg a répa félig megpuhul.
- Ekkor tesszük bele a leszűrt babot és kukoricát, valamint a paradicsomot, ketchupot, csilikrémet, citromhéjat és a bort. Fedő alatt pároljuk, amíg a répa megpuhul. Ízesítjük kevés citromlével, ha szükséges, sóval illetve borssal.
- Tálaláskor a csirkecomb mellé kanalazzuk a mártást, köretként párolt rizst, vagy tortilla chipset adhatunk hozzá, de nagyon finom friss kenyérrel is.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2 008 kcal, 1 adag/502 kcal