Suhantott leves
Hozzávalók
-
1
db
vöröshagyma
-
2
db
sárgarépa
-
1
db
fehérrépa
-
1
evőkanál
zsír
-
1
csokor
zellerzöld
-
1
evőkanál
vágott petrezselyem
-
só
-
őrölt bors
-
őrölt kömény
-
piros paprika
a burgonyagombóchoz
-
30
dkg
burgonya
-
kb. 15
dkg
liszt
-
1
db
tojás
-
1 púpozott
teáskanál
zsír
-
1
evőkanál
vágott petrezselyem
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
-
A répákat hasábokra, a hagymát kis kockákra vágjuk.
-
A hagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát, és pár percig pirítjuk.
-
Félrehúzva a tűzről, meghintjük piros paprikával, és felengedjük 1,5 liter vízzel. (A víz helyett használhatjuk a burgonya főzővizét, illetve füstölt lét is.) Sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és hozzáadjuk a zellerzöldet. Puhára főzzük a zöldségeket.
-
A burgonya gombóchoz a krumplit burgonyanyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kis gombócokat formázunk belőle. Amikor a leveszöldségek megpuhultak, a levesbe tesszük a gombócokat, megszórjuk a petrezselyemmel, és készre főzzük.