
Hozzávalók
- a burgonyagombóchoz
Elkészítés
- A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
- A répákat hasábokra, a hagymát kis kockákra vágjuk.
- A hagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát, és pár percig pirítjuk.
- Félrehúzva a tűzről, meghintjük piros paprikával, és felengedjük 1,5 liter vízzel. (A víz helyett használhatjuk a burgonya főzővizét, illetve füstölt lét is.) Sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és hozzáadjuk a zellerzöldet. Puhára főzzük a zöldségeket.
- A burgonya gombóchoz a krumplit burgonyanyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kis gombócokat formázunk belőle. Amikor a leveszöldségek megpuhultak, a levesbe tesszük a gombócokat, megszórjuk a petrezselyemmel, és készre főzzük.
Mennyiség:
1 személyre