Spenótos-ricottás canneloni

Hozzávalók

  • 1 doboz canneloni (25 dkg)
  • a töltelékhez:

  • 25 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg ricotta
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • a mártáshoz:

  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió

Elkészítés

  1. Az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát kissé megpirítjuk, rátesszük a leszárazott, megmosott spenótot, és megdinszteljük. A megpárolt fokhagymás spenótleveleket vágódeszkán apróra vágjuk.
  2. A ricottát jól elkeverjük a vágott spenóttal, valamint a tojással. Ezt a túrós tölteléket habzsák vagy kiskanál segítségével a cannelonikba töltjük. Egy tűzálló tálat olívaolajjal kikenünk, és belefektetjük a töltött tésztarudakat.
  3. Elkészítjük a sajtos-besamelmártást. A margarint felhevítjük, és a lisztet fehéredésig pirítjuk rajta. Felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk. Amikor kissé besűrűsödött hozzáadjuk a tejszínt, amellyel beforraljuk. (Sodósűrűségű mártást kell kapnunk.)
  4. A tűzről levéve, szerecsendiót reszelünk rá, és belekeverjük a lereszelt sajtot. Ezt a mártást a cennelonikra locsoljuk, és 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Recept megjegyzései

4 adag/3 535 kcal, 1 adag/883 kcal