Spenótos-ricottás canneloni

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
  • a töltelékhez:
  • a mártáshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát kissé megpirítjuk, rátesszük a leszárazott, megmosott spenótot, és megdinszteljük. A megpárolt fokhagymás spenótleveleket vágódeszkán apróra vágjuk.
  • A ricottát jól elkeverjük a vágott spenóttal, valamint a tojással. Ezt a túrós tölteléket habzsák vagy kiskanál segítségével a cannelonikba töltjük. Egy tűzálló tálat olívaolajjal kikenünk, és belefektetjük a töltött tésztarudakat.
  • Elkészítjük a sajtos-besamelmártást. A margarint felhevítjük, és a lisztet fehéredésig pirítjuk rajta. Felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk. Amikor kissé besűrűsödött hozzáadjuk a tejszínt, amellyel beforraljuk. (Sodósűrűségű mártást kell kapnunk.)
  • A tűzről levéve, szerecsendiót reszelünk rá, és belekeverjük a lereszelt sajtot. Ezt a mártást a cennelonikra locsoljuk, és 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/3 535 kcal, 1 adag/883 kcal