
Hozzávalók
- a töltelékhez:
- a mártáshoz:
Elkészítés
- Az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát kissé megpirítjuk, rátesszük a leszárazott, megmosott spenótot, és megdinszteljük. A megpárolt fokhagymás spenótleveleket vágódeszkán apróra vágjuk.
- A ricottát jól elkeverjük a vágott spenóttal, valamint a tojással. Ezt a túrós tölteléket habzsák vagy kiskanál segítségével a cannelonikba töltjük. Egy tűzálló tálat olívaolajjal kikenünk, és belefektetjük a töltött tésztarudakat.
- Elkészítjük a sajtos-besamelmártást. A margarint felhevítjük, és a lisztet fehéredésig pirítjuk rajta. Felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk. Amikor kissé besűrűsödött hozzáadjuk a tejszínt, amellyel beforraljuk. (Sodósűrűségű mártást kell kapnunk.)
- A tűzről levéve, szerecsendiót reszelünk rá, és belekeverjük a lereszelt sajtot. Ezt a mártást a cennelonikra locsoljuk, és 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/3 535 kcal, 1 adag/883 kcal