Spárgás-szardellás penne

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
  • a tetejére:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az olívaolajon a felkockázott sonkát/baconszalonnát kipirítjuk. A pörcöt kiszedjük, és a visszamaradt olajra rátesszük a szardellákat, és krémesre elkeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a darabokra vágott spárgát, a felcsíkozott aszalt paradicsomot és a koktélparadicsomot/kisebb paradicsomot.
  • Ízesítjük őrölt borssal, csilivel esetleg sóval, bár a szardella valószínűleg elég sós. Mikor a zöldségek kellő puhaságúak, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, citromlevet és citromhéjat, mellyel kicsit tovább pirítjuk. Végül visszatesszük bele a kisütött pörcöt is.
  • A tésztát sós vízben kifőzzük, és a mártásra szedjük. Egy kevés tésztavizet is teszünk hozzá, és az egészet 1-2 perc alatt összefőzzük. Reszelt sajttal a tetején tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2 adag